Friday, June 26, 2015

kebaikan alfalfa

assalamualaikum people!!

hari ni saya nk share tentang kebaikan alfalfa shaklee. saya pennguna tegar alfalfa dari awal tahun hari tu. sy tgk promo kawan sy pasal alfalfa.. dimana salah satu kebaikan alfalfa ialah menyingkirkan toksin dalam badan. ye la,.. seumur hidup 27 tahun ni, bnyk mana dah toksin yg masuk dlm badan ni xtau la. tu yg rasa sakit2 badan, muka sembab (bengkak) sb toksin tinggi tu!! jd dengan izin Allah, x tau nk ikhtiar cara apa dh.. berurut sudah.. berbekam sudah.. tinggal nk amek supplement je.. so..sy pon beli alfalfa.. mula2 amek 3 biji after lunch..3 biji after dinner.. pastu mcm x nmpk kesan.. naikkan dos sebiji lg.. masa tu sy dh mula amek air 3 litre.. ye la.. nk jaga singkirkan lebihan2 toksin melalui kumuhan juga.. dalam 2 minggu mkn, tgn naik gatal2.. xde gmbr nk share.. tp seyes mmg gatal yg amat. asal gatal je,.mmg kne tahan nk garu kalo tidak luka la tgn.. haa..smpai cm tu skali.. so sy refer dgn kwn.. normal ke dpt gatal kt tgn tu.. dan dia tnya air cukup x 2 litre sehari? sy kata cukup.. malah lebih.. then dia kata itu adalah healing crisis (next entry kita cerita pasal healing crisis)..

ok...tp dlm tempoh 2 minggu tu xde rasa perubahan apa pon lg..kecuali yg gatal tu.. mula nk pk yg bukan2.. tp.. alfalfa bukan ubt yg kesannya boleh meng"hide" kan sakit tu.. tp alfalfa tu adalah membantu proses penyembuhan dan meningkatkan tahap kesihatan seseorang individu.. ingat!! supplement bukan ubat. kalo penyakit sembuh dengan supplement alhamdulillah.. rezeki kamu semua la tu..

ok2.. back to the story.. mmg x dinafikan kesan alfalfa kepada setiap org berbeza.. jd jgn compare dgn org lain ye.. so minggu ketiga, bdn rasa ringan je nk bagun tido.. kalo x.. ya allah... bukan malas bangun sebab malas.. tp malas bangun sebab x nk hadapi rasa sakit dari pinggang ke kaki.. allah je tau betapa azabnya sakit yg sy hadapi.. tp diam dulu... x nk bgtau lg kt kwn tu.. ye la.. mana tau hari tu je rasa gini,.. esok lusa jd balik.. so.. saya pon simpan la cerita ni seminggu.. nak sahihkan yg sakit tu makin kurang dgn pengambilan alfalfa.. genap seminggu sy bgtau kt kawan.. happy nye dia dpt tau bnde ni.. sy apatah lg.. jd makin confident nak smbung...

jd sapa2 yg ade rasa sakit2 sendi, sakit2 belakang, sakit2 ape2 je lah.. hhehe.. sy sarankan utk ambil alfalfa.. oppsss... lupa nk bagitau, alfalfa ni bgs utk ibu menyusu.. sb dia akan meningkatkan produktiviti susu ibu... haa.. milk booster la katakan.. ibu sihat..anak pon sihat..

boleh hubungi saya di talian 0195105089 Niesa.. pengedar sah shaklee anda..

No comments:

Post a Comment