Sunday, August 16, 2015

alergi seafood

Assalamualaikum people!!!


Haa. Semalam sy update pasal sy dtg ke sungai besar kan? Mmg best. Mmg cantik. Subhanallah.. Dia maha pencipta. Cantik sgt2..

Hari ni dh nk balik tanjong malim.. Sob sob.. X hbs rehat.. Nk rehat lg.. Mgu dpn la kita rehat pnjng sikit ea.. Hehe...

Ok, cerita pg td, kami menghabiskan sisa2 waktu kami kt sana dgn menangkap biji nangka.. (Er.. Menangkap x sesuai, mencari kot). Ok la. Ape2 pon boleh la.. Haa... Best sgt2. Bukan x pernah tgk. Pernah. Bukan x pernah g cari. Pernah. Tp dh lama sgt kot x buat bnde2 gini. Hehe... Seafood free.. Allah yg bg. Kita ambil la kan. Hehe.. Speaking of seafood, terlihat kesan garu kt kaki kawan sorang ni.. Tnya kenapa, rupanya alergi.. Allah. Kesian. Mmg pantang mkn seafood a.k.a kerang2an, sotong, udang. (Mcm sy jgk la) tp sy bedal je.. Suka.. Tmbh2 kalo ade sotong. Haih.. Hehe

So, apa solution yg boleh sy bg utk org yg ada masalah alergi ni? InsyaAllah. Kita sama2 ikhtiar. First. Kita kena detox dulu. Detox dgn, alfalfa. Jamu moden kita. Bg singkirkan darah kotor dlm usus kita ni.

Kemudian, kita boleh bg b-complex. Sebagai set basic health. InsyaAllah..  Ni set budget la ni. Kalo ade extra money, boleh di tmbh dgn ESP. Hehe... Ni ibu produk. InsyaAllah..

Ok guys, sy nk bersiap, nk balik tanjing malim dh ni.. Sat g sy update lg ye. Update pasal hot item in da house. Murah gila.. Nantikan ok..

Sy makan, sy pakai, sy jual.

No comments:

Post a Comment