Monday, August 10, 2015

Sakit yang menyerang Atlet

assalamualaikum people!!!

heheh... pagi2 kena ceria.. ye dok? you all dh breakfast ke? sy blm lagi.. ade keje blm selesai.. biasa la.. masih kerja makan gaji.. semenara nk habiskan pengajian peringkat sarjana ni.. kena la bekorban sikit.. heheh.. ok.. sy nk cerita sikit.. ala2 throw back la.. masa tingkatan 4 dulu, sy skolah teknik berasrama. so siapa yg biasa hidup berasrama tau la hectic life kt hostel kan.. so, ade satu hari, dh ketentuan Allah kan.. mmg rutin harian sblm masuk tido akan bersihkan diri sikit.. g la buang apa yg patut.. masa tu baru je balik prep. prep kne pakai baju kurung.. so, sy pakai tandas cangkung. x yah cerita la posisi mcm mana kan. yg pasti..masa sy bangun nk buka pintu (msti la dh selesai) kain sy tersangkut kat pili paip tu, nk melangkah, kaki pon tersangkut jd sy jatuh tersebam. keadaan masa jatuh tu, lutut sy yg support badan... kemudian baru fully badan...

ya Allah, semput juga dada masa tu... mula rasa mcm ok.. pastu masa bgn, kaki rasa sakit sgt... mcm kena lock.. sy pon trus masuk tido..  x yah la cerita sy menangis mcm mana.. yg pasti sepanjang mlm sy x blh lena sb sakit yg teramat.. tambah mmg sejuk. (kawasan bukit) sakit dia sgt menyengat... Allahurabbi...

esok pagi, bngun nk besiap g skola.. kami mmg wajib solat jemaah.. masa tu ilmu cetek lagi.. x pasti cara nk solat bila sakit. jd sy pakai telekung, duduk bersandar di dinding.. solat cara gitu.. masa nk turun tangga. ini moment paling seksa sepanjang 2 minggu lutut sy bengkak. sy x kabor ke warden pon. entah kenapa mmg xde hati nk bgtau cikgu ke warden ke... so sy go on je life sy mcm biasa..

sepanjang 8 tahun sblm ni. setiap bulan mmg rasa sengal2 je lutut sy..  tambah2 masa nk  period.. so sy just buat x layan je.. heheh... x sedar diri ni x berapa nk boleh pakai, gagah jugak join aktiviti lasak.. heheh.. sendiri tanggung la kan... masa baru mula kerja thn 2013, kadang2 rasa sengal lutut tu masih ada.. tp nk buat mcm mana kan.. diam aje la.,,.,

sampaila bertemu dengan Ostematrix. baru lega.. kemudian, pd bulan Mei 2015, sy dapat AJHT Shaklee. set untuk sendi.. alhamdulillah... lega.. ade satu masa tetiba rasa lutut mcm dh ngilu2, mlm tu sblm tido telan 2 biji trus, sekali dgn ostematrix. bg esok, lega... mcm semalam x pernah sakit lutut. heheh'

AJHT ni adalah satu supplement yang akan membantu meningkatkan produktiviti pelincir tulang, a.k.a tulang rawan. ni.. gmbr kat bawah ni adalah ilustrasi tulang rawan yg normal @ sihat.. dan sebelah lagi adalah tulang yg tidak normal. dah xde pelincirnye..


ha.. tu dia.. kebaikan AJHT Shaklee... membantu meningkatkan keselesaan sendi tulang.. 

sy makan, sy pakai, sy jual,..

No comments:

Post a Comment