Thursday, August 6, 2015

kerja!! kerja!! kerja!!

assalamualaikum people!!!!


hehehe... so.. ape kerja anda? eh.. ape pekerjaan anda? hehehe... doktor ke? cikgu ke? pelajar ke? ape je la kerja anda.. semoga anda buat kerja dengan ikhlas ye...

ok.. speaking of kerja.. kadang2 kita stress dgn kerja kan? jd macam mana kalian meredakan perasaan stress anda tu? ade orang menyanyi.. ade orang mendiamkan diri, ade orang pergi ke tempat orang lain (bersembang sikit2), ade pulak jenis update kt facebook ke blog.. yg versi muslimah amek wudhu', solat 2 rakaat.. ngaji.. mendekatkan diri dengan Allah..

ni contoh ayat yang boleh diamalkan ketika dalam stress... bukan dlm stress pon boleh.. banyak pahala dapat kot.. hehehe

kalo sapa kata dia xde stress menipu sgt2.. kalo dia sgt stress.. x boleh nk uruskan stress..jaga2... mcm2 boleh hinggap bila kita x boleh nk urus stress... haa.. boleh gile kot.... jd sila la amalkan apa yg di sarankan oleh Islam.. bnyk sebenarnya kaedah nk urus stress.. sapa nk tlh urus stress selain diri kita sendiri?

selain tu, faktor pemakanan pon boleh sebabkan stress tau? makan yang tinggi dengan garam dan lemak merupakan penyebab kita mengalami stress... bnyk lg sebenarnye penyebab.. tp jgn risau.. ade makanan yg boleh kurangkan stress.. mcm kopi, coklat.. buah-buahan... heheh

ade supplement x yg boleh kurangkan stress? ade. nk tau? kena la pm sy.. hehehe...


sy makan, sy pakai, sy jual...

niesa 0195105089

No comments:

Post a Comment