Monday, August 17, 2015

cirit-birit dan cara mengatasinya

assalamualaikum people!!!

yuhuuu... hari ni sy nk share pengalaman hidup sy yg selalu kena cirit birit,. a.k.a ceri beri.. hehehe.. perut sy ni alhamdulillah. sensitif sikit. pantang salah makan sikit mmg kena ceri beri ni..

ada sekali tu, sy yg masak, sy sndiri yg kena ceri beri. heheh... tp, ceri beri ni bukan bnda yg boleh kita pandang enteng. kalo ceri beri yg terlalu lama pon masalah jugak.

ok, ni adalah definisi cirit birit. kerap membuang aur besar yg cair. x lama pon. dlm sehari atau 2 saja,, tp.. sy pulak lain. berhari2 kalo kena ceri beri.. hhehe.. mmg penat.. lembik trus la.. hheheh..

so, kalo g klinik, dr akan bekalkan air garam je utk kembalikan tenaga..
sebenarnya, dalam shaklee, kita ada sediakan set utk cirit birit ni.. first sekali. bila kita di serang ceri beri, cepat2 ambil Performance drink. ini utk mengelakkan kita drpd dehydrate terlalu cepat dan dlm masa yg sama, membekalkan tenaga untuk kita. bila di serang cirit birit, cepat ambil PD ni tau.. kemudian, bila bdn kita dh bnyk sgt keluar cecair, tenaga pon kurang, jd sy sarankan anda untuk ambil ESP, bancuh pekat supaya tenaga dpt kita restore lama sikit dan masa pemulihan pun cepat. insyaAllah. tu set yg paling biasa. tp kalo nk complete set, boleh tgk gmbr di bawah la.. insyaAllah 



sy makan, sy pakai, sy jual.

No comments:

Post a Comment