Wednesday, August 5, 2015

outstation kite hari ni!!

Assalamualaikum people!!!!

Ha... Skrng sy nk cerita skop keje RA. RA??? Ape tu? Research Assistant. A.k.a pembantu penyelidik.. Ade bnyk jenis skop RA ni. Ade yg kne buat data analysis. Ade yg kena kutip data. Ade yg kena buat keje2 pengurusan pejabat.. Ada yg kne buat semua keja.. Hahah..


Ok2..kembali serius. Mcm sy, sy lebih kepada pengurusan pejabat. Mcm kena siapkan bahan meeting. Bahan bengkel. Tempah makanan utk meeting. Kena arrange venue hotel semua bagai la.. Cari2 bahan.. Fotostat bahan.. Buat minit meeting.. Semua bnda ni ada yg pnh sy buat masa sy belajar degree dan ade yg xde.. 

Cnth mcm minit mesyuarat.. Masa degree dulu x de kisah pon nk buat minit2 ni semua bagai.. Skrng bile dh keje baru terkial2 nk belajar.. Hehehe... Lawak pulak bile pikir.. Jd. Semua ni pengalaman berharga saya sebagai RA... Traveling mmg akan berlaku... Jdnye kena prepare la kesihatan badan.. Nk travel.. Nk kena jd runner. Jd kne la kuat btol tak?? Heheh...

Ape pun.. Doa pd Dia agar dipertemukan dengan kerjaya yg baik pd diri, keluarga, agama x pernah putus. Setakat ini boleh survive la dok kt UPSI ni.. Hehe... 

Nama pon masih belajar. Jd kne la ade supplement yg lengkap.. Utk kesihatan optimum.. Hehehe...

Jd sapa2 yg nk beli shaklee, boleh tnya sy.. Niesa 0195105089.. 

Sy makan, sy jual..

No comments:

Post a Comment