Monday, August 17, 2015

Bengkel

assalamualaikum people!!

haii.. heheh.. hari ni serabut sikit kepala dgn kerja.. sb kena uruskan bengkel. biasala.. organizer.. mcm2 perangai penyelidik kita akan jmpa.. ade yg mcm ni. ade yg mcm tu.,.kite rilex je la.. layankan aje.. heheh... kita ni sebagai RA ada pro and cons la.. mana2 pon sama. ada baik buruknya..


jd, apapun, kena ikhlaskan hati utk buat kerja2 ni.. insyaAllah bila kita ikhlas, Allah akan gndakan pahala kita.. amin.. tp apa pun, minat sy terhadap mendidik x pudar. semakin berkobar2 sy nk jd pendidik. tp belum rezeki.. doakan sy ye tuan2 dan puan2 sekalian..


bila kita biasa buat kerja2 admin ni, insyaAllah kerja2 lain yg dtg mudah utk kita adapt. dulu (3 bulan pertama) mmg serabut sgt. ye la.. bidang tugas baru buat sy.. mmg x pernah handle bengkel dekat hotel. selalu bengkel hari je kt UPSI ni.. dan peserta adalah kawan2 sendiri,, jd boleh la.. tp sekarang bila bergelar RA, kita yg kena buat segala bnda.. penyelidik hanya memberi arahan dan permintaan mereka sahaja. tp alhadulillah.. setelah 5 bulan bekerja disini, sy dapat adapt dh dgn persekitaran dan cara kerja kat sini.. lega. mmg lega.. tp still sy kena pulun diri sy untuk siapkan tesis sy.. Allah.. mmg x gerak apa lg. baru siapkan first draft. menggu untuk berbincang dengan supervisor. doakan sy ye...


ok, la... sy nk buka puasa ni.. insyaAllah ade masa sy update lg..

1 comment:

  1. Haii.. cakk.. done follow sini no.7,
    jom follow me back.. boleh kita saling kunjung mengunjung lepas ni..
    salam kenalan dari tengkubutang..

    sekarang engkubutang sedang buat Giveaway.. jom join, boleh perkenalkan blog awak kepada yang lain.. selamat mencuba.. mana tahu rezeki menang mana2 hadiah kan.. good luck.. -)

    http://tengkubutang.blogspot.com/2015/08/giveaway-birthday-mum-tengkubutang.html

    ReplyDelete