Friday, August 14, 2015

Open the house!!

assalamualaikum people!!!


haihai.. sy hari ni ade open haose kt tempat keje.. alhamdulillah.. makanan banyak.. kt sini buat ala pot luck. share makanan.. sy bawak sikit. org ni bawak sikit. jd nye dgn ketiadaan dapur gas, sy guna je rice cooker. buat kek batik. hehehe.. tp x manis sgt la.. but yet.. manis la jugak. heheh.. bila buat open house ni.. makanan nye mcm2 la... yg pasti kolestrol mmg bnyk.. hehehe

so, dh tau makan bnyak.. ambil la lecithin.. ia sebagai langkah pencegahan utk menangkap kolestrol2 yg jahat tu... hehehe...kenapa kena ambil lecithin? sebab kita nk bakar balik kalori2 yg kita dh makan td. eh... sy kuat exercise la.. x perlu la nk bakar2 kalori ni dh.. eh... iye.. mmg la betul.. bila kita buat senaman sekurang2nya 30 minit sehari, ia dapat membakar kalori yg ada dlm badan kita tu.. tp kalo setahun sekali baru nk exercise nye,,, mmg bercinta la kalori tu nk dibakar..

sb tu sy sarankan supaya ambil lecithin utk bakar kalori tu, sambil tu, bersenam la,, at least turun naik tangga sebanyak 3 set ke.. naik la ke tingkat 4. so dpt la 12 tingkat turun naik.. heheh... bnyk dh tu kalori yg dpt di bakar dh tu..



ha.. see... senang je,.. kalo dok rumah dua tingkat lg senang. naik 4 kali bersamaan 1 set. kali dgn 3 set. dapat la kiraan yg sama dgn org yg dok kondo atau apartment.

bila kita berpeluh, kita akan lebih senang untuk mencari air. kata orng.. dehydrate. jd.. kita kena la ambil air dengan lebih.. ok ye pembaca sekalian.. 



No comments:

Post a Comment